Galleri Box

Sara Wallgren & The Making of Talzar

Kastellgatan 10, 411 22 Göteborg
031-13 20 37

Box är ett konstnärsdrivet galleri med fokus på samtidskonst. Sedan starten 1998 har Box presenterat fler än 100 utställningar. Med ett program som inkluderar utställningar, konstnärssamtal, föreläsningar, seminarier och internationella samarbeten som formas genom en öppen profil, hela tiden under process, är Box i dag en etablerad och viktig plats för samtal kring det konstnärliga fältet.  

Sara Wallgren

Sara Wallgren arbetar med teckning och ljud. I sin utställning på Box visar hon verk med utgångspunkt i materialets fysiska förutsättningar och ett intresse för kommunikation, koder och synestesi.

Sara är född 1981, Örebro, utbildad vid Malmö Konsthögskola och The Cooper Union School of Fine Art i New York. Nyligen genomförda utställningar: Maria Bonnier Dahlin stipendiat-utställning på Bonniers Konsthall, Trelleborgs Museum och Galleri Anna Thulin, Stockholm.

Amanda Herman

The Making of Talzar skildrar Amanda Herman´s djupgående utbyte med Saad Mulhadin, en Irakier som återger sina erfarenheter av att vara flykting i Sverige genom en episk, allegorisk science-fiction berättelse. Filmad på plats i Göteborg (med Mulhadin som Talzar och andra amatör skådespelare i ensemblen) flätar konstnären ihop intervjuer med Mulhadin, found footage, animation och fantasiscener ur själva berättelsen till en The Making of...film.

Med världspremiär under utställningen på Box, erbjuder filmen en inblick i den komplexa  miljön som projektet skapades i. Förutom filmen innehåller installationen foto, teckningar, kostymer, objekt och ljud.

Amanda Herman är en USA baserad konstnär som arbetar med socialagrupper, familjer, eller individer i skapandet av hennes filmer, foton, och offentliga interaktioner som kretsar kring komplexa sociala frågor.