Skövde Kulturhus

Fredrik Raddum, Vanna Bowles, Ragnar Persson

Konsthallen och konstmuseet, Skövde Kulturhus
Trädgårdsgatan 9
541 30 Skövde
Tel: 0500-49 80 99
www.skovde.se/kulturhus

Utställningshösten i Skövde kulturhus går i sagans, fantasins och illusionens tecken när vi presenterar tre olika konstnärskap som alla har mycket gemensamt men samtidigt tydliga särdrag.

Fredrik Raddum

I Raddums små och stora skulpturer får betraktaren möta olika karaktärer, både människor och djur. De är försatta i ömsom obehagliga och ömsom humoristiska situationer, men alltid med en bisarr, nysurrealistisk tvist. Utställningen är producerad tillsammans med Halmstad Konsthall som visat utställningen under sommaren.

Vanna Bowles

Vanna Bowles bildvärld är både humoristisk och bisarr. Bowles inspireras mycket av gamla fotoalbum, bilder som hon ger nytt liv, förvränger och förändrar. De blir till illusoriska effekter när hon med stor skicklighet blandar in tredimensionella material i sina annars tvådimensionella verk.

Ragnar Persson

Ragnar Perssons bildvärld kryllar av referenser; klassiska sagor, hårdrock, flickrumsestetik, skräckfilm och fantasy.  De bildar tillsammans en myllrande vildsint helhet där allt kan hända och inte sällan uppstår rätt bisarra möten. Till exempel när kända hårdrocksbands logotyper paras ihop med gulliga hästar och regnbågar.