Lediga tjänster

Utställningsproducent

Röda Sten Konsthall (RSK) är en plats för samtidskonst i olika former och uttryck. I husets fyra våningsplan presenteras utställningar, workshops, föreställningar och program. RSK är även huvudman för Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA). Inriktningen för konsthallens verksamhet och för GIBCA är internationell samtidskonst. Röda Sten Konsthall drivs av Röda Sten Kulturförening. 
 

Arbetsuppgifter

RSK söker en producent inför produktionen av GIBCA 2017. Arbetsuppgifterna består i att planera och verkställa produktion och installation av biennalens konstverk och utställningar samt att arbeta med uppföljning och rapportering efter biennalens slut. I planeringsarbetet ingår olika moment så som offertintag, att göra ansökningar om tillstånd och eventuella fondmedel för specifik verkproduktion, samarbetsöverenskommelser med gallerier och institut, anskaffning av material, beställning av transporter, planering av logistik för installation och teknik på biennalens olika arenor samt uppföljning av kostnader, avtal och överenskommelser med aktörer och konstnärer. 

Du arbetar tätt tillsammans med biennalens konstnärliga ledare, curator och de aktuella konstnärerna. Du rapporterar till RSKs verksamhetschef. Du representerar ofta självständigt verksamheten och kommunicerar med konstnärer, gallerier och andra i ditt arbete. Du är en viktig del av arbetslaget och då det utgörs av en liten grupp kollegor förutsätter tjänsten att du ansvarar för helhetsgenomförande – från planering till praktiskt avslut. Detta fordrar en kombination av idérikedom och noggrannhet i förhållande till utförande och innehåll.
 

Kvalifikationer

För att kvalificera dig till tjänsten ska du ha adekvat högskoleutbildning och flera års arbetslivserfarenhet av att arbeta med produktion av samtidskonst, eller motsvarande, i internationella sammanhang. Anställningen förutsätter att du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Arbetsspråken är svenska och engelska. Gedigna kunskaper om samtida konst och god kännedom om konstvärlden lokalt, nationellt och internationellt är ett krav samt att du har relevant och lokal kännedom kring leverantörer för material, teknik och andra företag/aktörer som du kommer att samarbeta med eller göra inköp av. Meriterande är om du har vana av att arbeta mot gallerivälden och privata ägare av konst, liksom mot producerande företag lokalt och nationellt. För att kunna utföra arbetet måste du besitta mycket god organisatorisk förmåga att hålla ihop och självständigt driva projekt i olika faser samt att arbeta mot deadlines, ekonomisk kontinuerlig uppföljning mot budget samt rapportering. Goda kunskaper i Officepaketet är en förutsättning för att kunna genomföra arbetet. Att du har B-körkort är meriterande.
 

Din bakgrund

Som person är du driftig, strukturerad och har lätt för att skapa goda relationer samtidigt som du har en diplomatisk förmåga. Du kan hantera flera parallella uppgifter samtidigt, se helheter och göra prioriteringar. Du är lyhörd och har egen drivkraft samt klarar av att arbeta under hög arbetsbelastning. Att du är en lagspelare är en självklar egenskap som krävs för både ditt arbete och dina kollegors. Viktigt är att du är idérik och kan se flera alternativa lösningar.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Omfattning: 100 %

Varaktighet: 15/1-31/12 2017

Tillträde: 16/1 2017

Lön: månadslön

Kontaktperson: Stina Edblom, konstnärlig ledare för GIBCA, rekrytering@rodastenkonsthall.se

I ansökan skall presentationsbrev (max 2 A4), CV samt minst två referenter med kontaktuppgifter ingå. Ansökan skickas via e-post till rekrytering@rodastenkonsthall.se senast 25/10 2016. Intervjuer kommer att ske under vecka 45.

 

Ladda ner ansökan

Utställningsproducent - GIBCA 2017